Specialist

Mød os på Svenska Psykiatrikongressen

Den 14.-16. marts svarer vi på dine spørgsmål på Svenska Psykiatrikongressen i Stockholm.

– Sidste år deltog vi på den samme kongres i Gøteborg, og det gav os en rigtig god mulighed for at møde mange af de psykiatere, der arbejder rundt omkring i Sverige. Responsen var yderst positiv, og mange af dem, som vi mødte, er allerede begyndt eller skal begynde som vikarer hos os, siger rekrutteringskonsulent Markus Sandström.

Sidste år tiltrak kongressen 8-900 besøgende, hvoraf de fleste var læger.

– Det var et udmærket forum til at komme i kontakt med en helt ny målgruppe, som ikke havde hørt om Transmedica. Nogle af dem havde aldrig overvejet at arbejde som vikar, så dem ville vi aldrig være nået ud til ellers.

 

Mange praktiske spørgsmål

De, der lægger vejen forbi Transmedicas stand, har ofte mange praktiske spørgsmål. For eksempel vil de gerne vide, hvor de kan rejse hen, hvor længe, og hvad de kan tjene. De stiller også en del spørgsmål om autorisationer og specialistgodkendelser.

– Mange spørger, hvad der skal til, for at de kan begynde at arbejde i et andet land, og de har ofte en idé om, at det er svært at få autorisationer og specialistgodkendelser. Det er en enkel proces, som vi gerne hjælper til med. Vi har gjort det masser af gange og har helt styr på, hvad der skal ordnes, siger Sandström betryggende.

 

– Vi arbejder meget med skræddersyede vikariater og tager udgangspunkt i, hvad psykiaterne selv ønsker at arbejde med. 

Se ledige vikariater inden for psykiatrien

 

Skræddersyede vikariater

Det kan vare alt fra nogle måneder til flere år, før vikarerne begynder at arbejde hos Transmedica.

– Nogle har en klar idé om, hvad de vil, og de kommer forholdsvis hurtigt ud i et vikariat, måske allerede efter tre måneder. For andre er det en længere proces, hvor der er en masse brikker, der skal falde på plads. Det skal være den helt rigtige opgave – måske skal der være mulighed for at holde orlov fra det faste arbejde, og det skal passe i forhold til familie og andet. 

Efter en dialog med Transmedica er det ikke alle, der ender lige dér, hvor de havde tænkt sig i første omgang.

– Nogle have måske som udgangspunkt tænkt sig at prøve Norge, men så starter de måske i Sverige eller Danmark, fordi det passer bedre i forhold til det, som de gerne vil lave inden for psykiatrien. Vi arbejder meget med skræddersyede vikariater og tager udgangspunkt i, hvad psykiaterne selv ønsker at arbejde med, hvad enten det er almen psykiatri eller en specialisering i misbrug, psykoser eller en anden underkategori.

Transmedica tager også hensyn til, hvilken arbejdssituation lægerne ønsker. Vil de arbejde fuld tid eller mindre, og vil de have tilkaldevagter eller ej?

– Man kan arbejde alt fra nogle få uger til en længere sammenhængende periode. Folk forestiller sig ofte, at de skal arbejde 100 %, men de kan sagtens arbejde 50 eller 75 %, hvis de ønsker det. Når vi går i dialog med lægerne, kigger vi på deres livssituation og finder den opgave, der er det bedste match for dem, siger Sandström.

 

På Svenska Psykiatrikongressen står han sammen med Henrik Thornström, Patrick Hagbard Schmidt og Florin Sorin Bele fra Transmedica klar til at svare på dine spørgsmål.

Den 13.-16. juni 2018 kan du hilse på repræsentanter fra Transmedica på Nordic Congress of Psychiatry i Reykjavik. 

 

Er du interesseret i at vide mere om at arbejde som lægevikar?

Læs mere her eller kontakt os, vi hjælper dig med at skræddersy dit vikariat!

Telefon (+45) 33 33 76 13

Email: transmedica@transmedica.dk