Specialist

Stilhed før stormen i psykiatrien!

Covid-19 og psykiatri

Bekymrende med tomme senge

Covid-19 har på kort tid ændret hverdagen for både patienter og læger i psykiatrien. Hvor der tidligere har været overfyldt er der nu tomme senge og patienterne aflyser deres polikliniske aftaler.

Der bliver gjort en del for at hjælpe patienterne. Telefon- eller video­konsultationer erstatter det personlige fremmøde, og gruppemøder aflyses og ændres, om muligt, til individuelle sessioner. Men er dette nok?

– Vi ser i psykiatrien, som i somatikken, en nedgang i antallet af patienter. De psykiatriske afdelinger er ikke så over­belagte, som vi ellers har vænnet os til, og det er bekymrende, at der er tomme senge. Meldingen fra de psykiatriske udryknings­tjenester er, at de heller ikke har travlt, siger formand for Dansk Psykiatrisk Selskab, Gitte Ahle, til Ugeskriftet.dk. Hun tilføjer at hun frygter, at det er stilhed før stormen!

Psykiater? Samfundet har behov for din kompetence nu!

Vores holdning og beskeden fra sundheds­myndighederne er, at der bliver brug for en ny indsats når Corona har lagt sig. Vi vil se et stort behov for at hjælpe psykisk syge, der har fået udsat deres aftaler, og som har gennem­gået en dårlig periode efter Covid-19 for alvor brød ud.

Læs mere: Psykiater, hjælp til med din kompetence